Göz Kapağı Düşüklüğü Hakkında Tüm Merak Edilenler

Göz kapağı düşüklüğü son dönemde özellikle estetik açıdan ön plana çıkan operasyon tiplerinden bir tanesidir. Daha çok kadınların tercih ettiği bu operasyon son dönemde erkekler tarafından da çok tercih edilen operasyonlar arasında yerini almış bulunuyor.

Göz kapağı düşüklüğü operasyonu hakkında tüm merak ettiğiniz soruları burada cevaplamayı hedefliyorum. Eğer sizin de böyle bir probleminiz var ise ve bu operasyon hakkında detaylı bir araştırma içerisinde iseniz doğru adrestesiniz.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Göz kapağının gözü büyük ölçüde kapatacak şekilde aşağı inmesi durumuna kabaca göz kapağı düşüklüğü diyoruz. Bu durum tek gözde veya iki gözde birden karşımıza çıkabilir. Bu durumun oluşması için altta yatan farklı sebepler bulunabilir. Göz kapağı düşüklüğü seviyesi bazen az miktarda bazen ise göz bebeğinin yarısına kadar kapatacak derecede olabilir.

goz kapagi dusmesi
göz kapağı düşüklüğü

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Bu durumun oluşmasında bir çok farklı sebep etken faktör olabilir. Bunlar;

  • Yaşın ilerlemesi,
  • Genetik faktörler,
  • Çeşitli göz operasyonları sonrası deformasyon,
  • Kaslarda zayıflama.

Göz Kapağı Düşüklüğü Egzersiz ile Geçer Mi?

Böyle bir sorununuz var ise egzersiz ile ortadan kalkması mümkün değildir. Zira artık oradaki kaslar işlevini yitirmiştir ve mutlaka cerrahi operasyon gerekir.

Göz Kapağı Düşüklüğü İçin Hangi Doktora Gidilir?

Oküloplasti hekimler bu tür durumların müdahalesini gerçekleştirecek olan uzman hekimlerdir. Böyle bir durumda gitmezin gereken oküloplasti hekimidir.

goz kapagi ameliyati nasil yapilir
göz kapağı ameliyatı

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

Göz kapağında düşme yaşıyor iseniz bu durumun ameliyatsız yok olmasının mümkün olmadığını artık biliyorsunuz. Bu ameliyat için de 3 farklı yöntem bulunuyor. Levator kası cerrahisi, müller kası cerrahisi, askı yöntemi.

Bu yöntemlerden sizin için gerekli olan hangi yöntem ise hekimizin tarafından o yöntem ile operasyon gerçekleştirilmelidir. Bu yöntemi belirleyen faktörler,

  • Göz kapağı düşüklük miktarı,
  • Göz kapağı düşme nedeni,
  • Göz kapağı kas yapısı,
  • Görme düzeyi,
  • Alerjen durumlar,
  • Göz kayması bulunup bulunmadığı.

Konjonktivo-Müllerektomi Yöntemi

Bu yöntem en avantajlı ve en konforlu yöntemlerin başında gelir. Öyle ki hastalarda hiç kesi yapılmasına gerek kalmadan, hasta uyutularak işlem gerçekleştirilir. Aynı zamanda operasyondan hemen sonra kişi normal hayatına dönebilir. 10 dk civarı sürek kısa bir operasyon türüdür. İyileşme süresi de oldukça hızlıdır.

goz kapagi kaldirma
göz kapağı kaldırma operasyonu

Levator Cerrahisi Yöntemi

Bu yöntem müllerektomi yönteminin uygulanmasının mümkün olmayacağı hastalarla uygulanan bir diğer göz kapağı operasyonu yöntemidir. Levator cerrahisi uygulanırken hastanın ayır olması gerekir. Hasta ayık halde iken göz kapağı seviyesi ayarlanır ve görünmeyen kısımda kesi atılır. Bölgesel anestezi ile göz kapağı uyuşturulur ve herhangi bir acı hissedilmez.

Askı Yöntemi

Askı yöntemi göz kapağının tamamen işlevsiz kaldığı durumlarda gerçekleştirilir. Özellikle de doğuştan göz kapağı düşüklüğüne sahip kişilerde bu yöntem tercih edilir. Burada göz kapağı kendi işlevini gerçekleştiremediği için bu görev kaşlara verilir ve kaşlar tarafından göz kapağı askı ile kaldırılmış olur.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nelere Sebep Olur?

Göz kapağınızın düşük olması genellikle estetik kaygıya sebep oluyor gibi görünse de aslında tek sonucu görüntü değildir. Göz kapağında oluşan düşüklük daha bir çok semptoma neden olabilmektedir. Bunlar;

  • Görme bozuklukları,
  • Görme bozukluğundan kaynaklı sürekli başı yukarı kaldırmaktan kaynaklı boyun ağrıları,
  • Baş ağrıları,
  • Göz kuruluğu,
  • Göz yaşarması
göz kapaği düşmesi
göz kapağı düşüklüğü hakkında tüm merak edilenler 10

Göz Kapağı Ameliyatı Riskleri

Her operasyonda olduğu gibi göz kapağı operasyonunda da farklı riskler mevcuttur. Bunlar;

  • Alt göz kapağının aşağı düşmesi; genellikle iki kez göz kapağı operasyonu geçiren kişilerde görülme ihtimali yüksektir,
  • Yaşlanma ile birlikte göz kapakları tekrar aşağı çekilebilir.
  • Uzman olmayan kişilerce yapılan operasyonlar her zaman daha büyük risklere gebedir. Bu yüzden mutlaka bu tip operasyonları uzman kişilerin yapması tercih edilmelidir.

Göz Kapağı Operasyonu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Bu süre ortalama olarak 10 yıdır. 10 yıl boyunca yapılan operasyonun etkisi devam eder. Ancak bu süreyi uzatmak veya kısaltmak kişiyle de alakalı bir durumdur. Kişinin operasyon bölgesine dikkat etmesi ve uzun süre güneşe maruz kalması gibi durumlarda daha kısa sürede göz kapağı tekrar düşebilir. Bu yüzden göz sağlığına dikkat etmek önemlidir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Operasyonu Kaç Günde İyileşir?

Operasyon sonrası tam anlamıyla iyileşme süresi ortalama 2 haftadır. Ancak 3. günlen itibaren genellikle herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

Göz Kapağı Operasyonu Geçirenler Öncesi ve Sonrası

Göz kapağı operasyonundan sonra gözlerinizin nasıl görüneceğini siz de mutlaka merak ediyorsunuz.

goz kapagi dusuklugu ameliyati
göz kapağı düşüklüğü hakkında tüm merak edilenler 11
goz kapagi ameliyati
göz kapağı düşüklüğü hakkında tüm merak edilenler 12
goz kapagi estetigi yaptiranlar
göz kapağı düşüklüğü hakkında tüm merak edilenler 13
goz kapagi estetigi
göz kapağı düşüklüğü hakkında tüm merak edilenler 14

Göz kapağı düşüklüğü hakkında burada aradığınız bilgileri umarım bulmuşsunuzdur. Eğer siz de bu operasyonu yaptırmayı düşünüyor iseniz mutlaka uzman kişilerden görüş edinmeyi ve operasyonunuzu mutlaka uzman bir cerraha yaptırmayı unutmayın. Dilerseniz bizi buradan da takip edebilirsiniz.

İÇERİĞE TEPKİ VER!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu