Cilt Yenileme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Cilt yenileme; son dönemde fazlaca tercih edilen cilt işlemlerinden bir tanesidir. Peki cilt yenileme dediğimiz şey tam olarak nedir? Nasıl yapılır?, Ağrılı bir işlem midir ve türleri nelerdir gibi bu konuda tüm merak ettiğiniz cevapları sizler için derledim.

Cilt Yenileme İşlemi Nedir?

Cilt zaman içerisinde bildiğiniz üzere yaşlanma eğilimine girer ve kendini yenileme süreci azalır. Dolayısı ile yaş alma ile birlikte kırışıklık, lekelenme, ciltte renk kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu işlemlerde asıl amaç cildin yaşlanma ve kırışma etkilerini ortadan kaldırmaktır.

İşte bu sorunları ortadan kaldırmak için cildin üstündeki katman kaldırılarak alttaki canlı ve sağlıklı yeni katman ortaya çıkarılır ve bu işlem cilt yenileme olarak tanımlanır.

Cilt Yenileme Nasıl Yapılır?

Asıl kısma gelecek olursak eğer bu işlem başlangıçta cilt soyulması olarak tabir edildiği için ürkütücü gelebilir ama sanılanın aksine konforlu bir işlemdir.

Çeşitli yöntemler ile cilt soyulması gerçekleştirilir. Bu yöntemlerden hangisinin size uygun olduğunu uzmana danışarak daha net olarak karar verebilirsiniz. Ancak ben burada sizlere bu yöntemlerden bahsedeceğim.

Cilt Yenileme Nasıl Olur? Yöntemleri Nelerdir?

1. Lazer Tedavisi ile Cilt Yenileme

Lazer tedavisi ile cilt yenileme en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Lazer ışınları ile cildin dış katmanı soyulur ve böylece taze ve diri olan katman ortaya çıkarılır.

Lokal anestezi ile birlikte gerçekleştirilen bu işlem esnasında ağrı ve acı hissedilmez. Sonrasında cilt soyulma eğilimi gösterir ve yoğun neme ihtiyaç duyar. Bu süreçte doktorunuzun size vermiş olduğu nemlendiriciyi kullanmalısınız.

İyileşme ortalama 7 günde tamamlanır bu süre içerisinde cildi güneşten korumak en önemli unsurlardan bir tanesidir. Evde bile olsanız güneş koruyucu kremi uygulamanız gerekir. Kişiye bağlı olarak işlem tekrar edilebilir veya edilmeyebilir buna uzman karar vermelidir.

cilt yenileme
cilt yenileme

2. Radyofrekans Yöntemi

Cilt gençleştirme amaçlı uygulanan bir yenileme yöntemidir. Cilde uyumlu radyofrekans dalgaları ile cildi yenileme yöntemidir. Ortalama olarak 10 seans uygulanır.

3. Mikro Dermabrazyon Yöntemi

Bu yöntem ise cerrahi olmayan bir yöntemdir. Kontrollü bir şekilde vakumlama yardımı ile cildin sorunlu kısımlarına hasar verilerek uyarılması cildin yenilenmesini amaçlayan bir yöntemdir. Güneş lekeleri, akne izleri gibi izlerde de oldukça etkilidir.

4. Dermabrazyon Yöntemi

Elmas ucu bulunan bir aparat yardımı ile cildin üst katmanı soyulması işlemine dermabrazyon yöntemi denir. Yine tıpkı diğer yöntemlerde olduğu gibi yaşlanma etkilerini yok etmek amaçlı kullanılan bir diğer yöntemdir.

5. Kimyasal Peeling

Bu işlem ise farklı kimyasalların karıştırılarak cilde uygulanması ve bu sayede yine cildin dış katmanının soyulması işlemidir. Ölü deri olarak tabir edilen dış deri kendiliğinden soyularak sağlıklı deri ortaya çıkar. Ortalama olarak kişiye bağlı olarak 5 seans kadar sürebilir.

6. Mekanik Peeling

Mekanik peeling ise kimyasal peeling ile hemen hemen aynıdır. Burada da yine amaç ölü deriyi soymaktır. Ancak kimyasal peelingden farklı olarak burada deriyi soymak için fiziksel bir çabaya gerek duyulur. Bunun için cilt soymaya uygun aparatlar kullanılabilir.

7. Karbon Peeling

Adından da anlaşılacağı üzere aktif karbon maskesi ile cilt yenileme işlemi gerçekleştirilir ve yine ciltte soyulma gerçekleşir.

8. PRP İşlemi Nedir?

Prp işlemi ise kişinin kendi kanının bir miktar alınarak uygun işlemlerden geçirerek ayrıştırılması ile birlikte problemli bölgeye nakledilmesi işlemidir.

Cilt Yenileme Maskesi

Uzman yardımı kadar etkili olmasa da evde de uygulayabileceğiniz cilt yenileme maskeleri bulunuyor. Bunlardan en bilineni yumurta akı maskesidir.

Yumurta akı temizlenmiş cilde sürülerek 20 dk kadar bekletilir ve bu süreçte maskenin çatlamaması için konuşma gülme gibi mimik gerektiren hareketlerden uzak durulur. Ardından yüz ılık su ile yıkanarak iyice maskeden arındırılır.

Bu işlem cildinizi oldukça kurutacağı için cildinize uygun bir nemlendirici ile yüzü nemlendirmek gerekir. Bu tip maskeleri evde iken ve akşamları yapmanızda fayda var zira hemen ardından güneş ışığına maruz kalmak savunmasız kalan cilt için lekelere neden olabilir.

Burada sizlere cilt yenileme hakkında bilgi vermeyi amaçladım. Eğer siz de böyle bir işlem yaptırmak istiyor iseniz öncelikli olarak mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında işlem sonrasında uzmanınızın tavsiyelerine harfiyen uymak da son derece önemlidir. Aksi taktirde ciltte leke ve hasar oluşumu gerçekleşir.

Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi benimle yorum bölümünden paylaşabilir ve dilerseniz bizi buradan da takip edebilirsiniz.

İÇERİĞE TEPKİ VER!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu