2023 Kış Bayan Kot Pantolon Modası

Bayan kot pantolon modası 2023 yılında nasıl şekilleniyor. Öne çıkan modeller hangileri ve hangi modeller demode olurken hangi modeller yeniden moda oluyor gibi soruların cevaplarını paylaşacağım bir yazı ile sizlerleyim.

Yılın kış modası da pandemi etkisinden sıyrılmak için oldukça hareketli geçiyor diyebiliriz. Bu hareketlilik kot pantolonlarda sıradanlıktan sıyrılma olarak ve rahatlıktan ödün vermeyen modeller olarak kendini gösteriyor.

Rahat Kesim Kışlık Bayan Kot Pantolon Modası

rahat kesim bayan kot pantolon
rahat kesim bayan kot pantolon modası

Kışlık bayan kot pantolon modası için rahat kesimler bu sezon ön plana çıkıyor. Yukarıda da gördüğünüz gibi yüksek bel rahat kesim ve paçaya doğru yine daralan modeller yılın moda kot pantolonları arasında yerini alıyor. Bu tip kot pantolonları geçen sezon da görmüştük bu sezon da görmeye devam ediyoruz.

Oldukça spor ve rahat olan bu modelleri bu sezon daha yüksek bel görüyoruz. Bunun sebebi ise kışın da crop kesim kazak ve sweatshirtlerin kullanımının yaygınlaşması oluyor.

Aynı zamanda sokak kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından bir tanesi bu tip jean pantolon modelleri diyebiliriz.

Bol Paça Bayan Kot Pantolon

bol paca bayan kot pantolon
bol paça kadın jean

Yukarıda gördüğümüz gibi belden paçaya doğru bollaşan bu tip rahat jean pantolonlar da yılın öne çıkan bayan kot pantolon modası diyebiliriz. Bu tip pantolonları hem yüksek bel hem de normal bel olarak bu kış hanımlarda göreceğiz. Aynı zamanda basenden oturan modeller ve belden itibaren direk bollaşan modeller alarak da karşımıza çıkacak olan bu jean kışın moda parçalarından bir tanesi.

yuksek bel bayan kot pantolon
yüksek bel bol paça bayan jean

Bu tip parçaları hem crop ile hem de oversize parçalar ile kombinleyebilirsiniz. Aynı zamanda kesim olarak hem topuklu hem de spor ayakkabı ile uyumlu bir yapıda olduğu için son derece kullanışlı bir modeldir. Bu tip jean pantolonlar bildiğiniz üzere zaman zaman moda olup zaman zaman demode olan parçalardır. Bu yüzden bu tarz bir jean pantolona sahip iseniz demode olduğunda elden çıkarmak yerine bekletmek daha akıllıca olacaktır.

Beli Pencereli Bayan Jean Pantolon

zincir detayli kot pantolon
beli zincir detaylı bayan jean

Bu yılın yeni diyebileceğimiz parçalarından bayan kot pantolon modası bu tip bel detayları ile şekilleniyor. Burada gördüğünüz gibi belde zincirler ile süslenmiş pencere detayı yine crop modasını tamamlayan modellerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip jean pantolonları hem aksesuar detaylı hem de aksesuarsız olarak farklı renklerde piyasada bulabilirsiniz.

bel detayli bayan kot pantolon
bel detaylı bayan jean

Böyle kot pantolonları tabiki kısa sweat, bady veya kazaklar ile kombinleyebileceğiniz gibi çıtçıtı ve yine pencereli badiler ile de kombinleyebilirsiniz.

Böyle jean modellerini kullanmak için mutlaka ince bil bele sahip olmanız gerekir. Genellikle yüksek bel olarak karşımıza çıkan bu model ince bel ve uzun boy ikilisine sahip hanımlarda kusursuz bir görüntü yakalamayı sağlayacaktır.

Dizleri Yırtık Bayan Jean Pantolon Modası

dizleri yirtik bayan kot pantolon
yırtır bayan kot pantolon

Bayan kot pantolon modası yırtık jean bu sezon da karşımıza çıkan parçalardan bir tanesi. Yırtık jean uzun zamandır hayatımızda olan moda parçalardan bir tanesi. Bu kış daha çok bol paça jean pantolonlarda özellikle dizlerde yırtık modeller karşımıza çıkıyor.

rahat kesim yirtik jean
bayan kot pantolon yırtık

Bu tip yırtık kot pantolonlarınızı yılın moda üst grup raçaları ile kombinleyebilisiniz. Aynı zamanda dar parçalar da bu tip kot pantolonlarınızı tamamlayacak ve şık bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır.

bayan yirtik jean
rahat kesim yırtık jean

Burada gördüğünüz yırtık kot pantolon da rahat kesim olarak şekillenmiş ve hem dizlerde hem de üst kısımlarda yırtık olarak tasarlanmış. Geniş paça kesim jean pantolonlardan hoşlanmıyor iseniz ya da size uygun değil ise bu tip yırtık jean pantolonları da tercih edebilirsiniz.

Kuşaklı Bayan Kot Pantolon Modası

kusakli kislik kot pantolon
kuşaklı bayan jean pantolon

Yukarıda gördüğünüz gibi bu sezon detaylar daha çok belde toplanıyor. Bunun nedeni ise tabiki yine daha kısa üst grupların moda olmasından kaynaklanıyor. Kısa ve oversize sweat ve kazaklar gibi. Bu tip kuşaklı kot pantolonlar da yılın modası arasında yerini alıyor. Bu sezon her ne kadar yüksek bel modası ön plana çıksa da geçmiş yıllara göre ara boy modelleri bulmak da artık daha mümkün.

Mom Jean Bayan

mom jeans kot pantolon
bayan kot pantolon modası

Mom jean bildiğiniz üzere son bir kaç yıldır hayatımızda olan jean modellerinden bir tanesi. Özellikle de genç hanımlar tarafından çok sevildi ve çokça tercih edilmeye de devam ediyor. Dolayısı ile bu sezon da mom jean modası son hızla devam ediyor.

Bu tip jean pantolonlar oldukça rahat kesim pantolonlardır. Boy friends jean ile çokça karıştırılır. İki tarz arasındaki farkları ve kombin modellerini burada paylaşmıştım. Dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Paça Detaylı Jean Modası Bayan

paca yirtmacli kot pantolon
yırtmaçlı paça detaylı kot pantolon

Bildiğiniz üzere geçmişte daha çok pantolon detayları paçada kullanılıyordu. Bu moda bir miktar bu sezon geri geldi. Bu tip paçalarda yırtmaç detayları, fermuar detayları gibi detayları bu sezon hem rahat kesim hem de dar kesim bayan kot pantolon modasında göreceğiz.

Dar Kesim Bayan Kot Pantolon Modası

strec kot pantolon
streç kot pantolon

Modası geçmeyen modellerden bir tanesini resimde görüyorsunuz. Dar kesim kot pantolonlar modasız parçalardan bir tanesi. Zaman zaman bel boyu değişse de genel olarak bu tip dar kesimleri dört mevsim modada görüyoruz.

Yüksek Bel Bayan Kot Pantolon

gri yuksek bel kot pantolon
yüksek bel bayan kot pantolon

Evet yüksek bel modası özellikle göbek kısmını kamufle ettiği için hanımlar tarafından çok sevildi ve kullanılmaya da devam ediyor. Daha uzun yıllarda yüksek bel jean pantolonları moda parçalar arasında göreceğe benziyoruz. Hem dar paça, hem geniş paça hem de mom jean gibi tüm kot pantolon tarzlarında yüksek bel başı çekiyor.

2023 modası bildiğiniz üzere artık rahat kesimin ön çıktığı bir moda olurken 2022 nin yansımalarını da gördüğümüz bir yıl oluyor. Rahat kesimler ön plana çıkarken yüksek beller daha da yüksek oluyor, düşük beller tamamen tarihe karışıyor.

Aynı zamanda renk olarak geçtiğimiz yıla göre çok daha renkli, çok daha fresh renkler ile birlikte klasik kot renginin ön plana çıktığını görmekteyiz.

Belden oturtmalı rahat kesim pantolonlar son derece ön planda aynı zamanda yırtık jean de geçmeyen modası ile yine devam ediyor. Bildiğiniz üzere artan satış fiyatları da bir miktar modayı sekteğe uğrattı. Dolayısı ile artık çok dönemsel parçalar hem tercih edilmiyor hem de üretilmiyor.

2023 ün moda mottosuna baktığımızda rahat ve her dönemin modası olan parçalar diyebiliriz. Aynı zamanda elbette şıklık da her daim öne çıkan faktör oluyor.

Renk olarak aynı zamanda füme ve gri tonlarının hem yaz hem de kış modasında öne çıkması dikkat çeken bir diğer faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Bayan kot pantolon ması hakkında bilgi vermeye çalıştığım bu yazı ile ilgili dilerseniz görüş ve önerilerinizi benimle yorum bölümünden paylaşabilir ve bizi buradan da takip edebilirsiniz.

İÇERİĞE TEPKİ VER!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu