Kadın Uzun Şişme Mont Modası

Uzun şişme montlar bildiğiniz üzere bir kaç yıldır oldukça moda. İnditex grubu markaların koleksiyonlarında ilk olarak gördüğümüz bu model çokça beğenildi. Son derece konforlu olarak tasarlanan bu montlar hem uzun olması hem de rahat kesim olması ile kişiyi de son derece sıcak tutuyor.

Ancak herkese yakışmadığı için bu montu tercih edeceklerin dikkat etmesi gerekir.

Uzun Şişme Mont Kimlere Yakışır?

Şişme montların en büyük handikapı kişiyi olduğundan daha şişman göstermesidir. Aynı zamanda kişiyi genişlik olarak artırdığı için de boy alarak da kısa boylularda daha kısa görünmeye neden olur.

Genel olarak toparlamak gerekir ise uzun olan şişme montlar;

Düz kesim şişme montları tercih edecek iseniz uzun boylu ve zayıf yapılı olmanız gerekir. Aksi taktirde vücudunuzu oldukça kötü gösterecek bir yapıya sahiptir.

kadın uzun şişme mont modası 17

Burada siyah uzun şişme mont modeli görüyorsunuz. Bu tip bir şişme mont yukarıda da belirttiğim üzere düz kesim olduğu için uzun boylu ve zayıf yapılı olan kadınlar tarafından tercih edilebilir.

kadın uzun şişme mont modası 18

Yukarıda daha az şişme olan ve bir miktar daha kısa olan bir uzun şişme mont modeli görüyoruz. Bu tip montlar hemen hemen her vücut tipine yakışır. Bu yüzden de en çok tercih edilen mont modellerindendir. Yukarıdaki mont üzerinde bulunan kemer detayı kişinin vücut formunu çok daha düzgün göstermeyi sağlar.

kadın uzun şişme mont modası 19

Burada da yine oldukça uzun şişme mont modeli görüyoruz. Bu tip parlak yapılı montlar hemen her sezon tercih edilen mont türlerindendir. Bu yüzden tek bir sezon değil bir kaç sezon kullanmak istiyorum diyor iseniz bu tip montları tercih edebilirsiniz.

kadın uzun şişme mont modası 20

Bu model de yine rugan görünümlü bir şişme mont olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip rugan görünümlü montlarda şişme detaylar çok daha fazla göze çarptığı için kilo problemi olan kadınlar tarafından kesinlikle tercih edilmemelidir.

kadın uzun şişme mont modası 21

Daha çok sokak stiline hitap eden bu model marjinal seçimleri sevenler için öne çıkan bir uzun şişme mont modeli. Yine uzun boylu ve zayıf kadınlar için tercih edilebilecek bir mont türü.

kadın uzun şişme mont modası 22

Bu montlar da bir süredir hemen her markanın çıkardığı mont türlerinden bir tanesi. Bu model de düz kesim olmasına rağmen kemer detayı ile şık bir görüntü sağlanabilen bir modeldir.

kadın uzun şişme mont modası 23

Bu model de şişme ancak çok fazla kabarık olmayan bir model olarak öne çıkan modellerden bir tanesi. Çok kabarık olmadığı için de her vücut tipine uygundur.

kadın uzun şişme mont modası 24

Şişme Mont Makinada Yıkanır Mı?

Bazı yapıdaki şişme montlar makinada yıkamaya uygundur. Bunun için kullanım talimatını mutlaka kontrol etmek gerekir.

Makinada yıkayacak iseniz soğuk su ve hassas kumaş programında ve sıkma yapmadan yıkamalısınız. Aynı zamanda makinaya atmadan üzerinde bulunan tüm fermuarları kapatmalı ve ters çevirmelisiniz. Açık kalan fermuarlar makinada yıkanma esnasında montta yırtık ve deliklere sebep olur.

kadın uzun şişme mont modası 25

Mutlaka sıvı deterjan kullanmalı ve ağartıcı gibi ağır deterjanlar kullanılmamalıdır. Sıkma yapmak durumunda iseniz de en düşük devirde hafif bir sıkma yaptırabilirsiniz.

Ancak kaz tüyü gibi bazı montlar makinada yıkamaya uygun değildir. Bu noktada mutlaka kuru temizlemeye götürmelisiniz.

kadın uzun şişme mont modası 26

Bozulan Şişme Mont Nasıl Düzeltilir?

Bozulan şişme montlar da büyük bir sorundur. Uzun şişme montlardaki bozulma ise boyuttan dolayı çok daha büyük bir sorundur. Bu bozulma uzun süre giymekten de kaynaklanacağı gibi genellikle makinada yıkanmaması gerekir iken makinaya atılması ile gerçekleşir.

Bozulan şişme mont için yapılması gereken;

Burada sizlere uzun şişme mont hakkında bilgi verdim. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi benimle yorum bölümünden paylaşabilir ve dilerseniz bizi buradan da takip edebilirsiniz. Ana sayfaya dönmen için burayı tıklayabilirsiniz.

İÇERİĞE TEPKİ VER!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version